1397/05/14|
گزارش

گزارش شرکت در رونمایی از «کتاب فراخوانده»

این نشست پنج‌شنبه ۱۱مردادماه، در حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی برگزار شد(کامل مکان و زمان و مناسبت رو توضیح بدین در پاراگراف اول)

در ابتدای این مراسم رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی خراسان رضوی ضمن گرامیداشت یاد سردار شهید حسین قاینی گفت: فارغ از زندگی جذاب و پرماجرای «شهید حسین قاینی»، نثر و شیوه نگارش کتاب «فراخوانده» از تمامی کتاب‌هایی که در این حوزه نگاشته‌شده کاملا متمایز است؛ یکی از مشکلات در تدوین خاطرات شهدا این است که کتاب‌های دراین باره گاهی غلوآمیز و حتی باورناپذیر نوشته می‌شود، اما «فراخوانده» از این قاعده مستثنی است.

میثم مرادی بیناباج افزود: معمولاً سبک تدوین و نگارش خاطرات شهدا به شیوه خاطرات ازهم‌گسسته نوشته می‌شود و همین امر منجر به کاهش جذابیت آن‌ها برای مخاطب می‌شود اما در «فراخوانده» داستان بدون از هم گسستگی و از زبان شهید روایت می‌شود که این موضوع نه تنها بر جذابیت «فراخوانده» افزوده است بلکه نشان از قلم توانای استاد علیرضا مهرداد دارد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه هنری تکلیف ما این است که اگر به حوزه شهدا می‌خواهیم بپردازیم با رویکرد نو و نگاهی تازه این کار را انجام دهیم. همکاران ما در حوزه هنری درصدد انتشار آثار مشابه «فراخوانده» هستند که با چنین رویکردی‌های در تدوین و نگارش تولید شود.

منصور انوری نویسنده رمان معروف جاده جنگ نیز در ادامه این نشست به بررسی «فراخوانده» پرداخت و گفت: شروع کتاب خیلی جذاب و روان است و در چند سطر شخصیت بزرگ خانواده‌ی شهید را معرفی می‌کند.

وی با اشاره به فعالیت‌های نویسنده «فراخوانده» تاکید کرد: استاد علیرضا مهرداد زحمت‌ها بسیاری زیادی کشیده است چه در نوشتن و چه در عرصه آموزش و از این حیث تجربه تمام سال‌ها فعالیت هنری او در این کتاب به‌خوبی دیده می‌شود.

نویسنده رمان از عشق‌آباد تا عشق‌آباد ادامه داد: کتاب خط سیری جالبی را طی می‌کند و ابتدا خانواده‌ی شهید را معرفی می‌کند و بعد به معرفی شهید می‌رسد و داستان رفتن او به جبهه و ماجرای شهادت سردار حسین قاینی را بیان می‌کند. این کتاب نام بسیار زیبایی هم دارد و درمجموع می‌توان گفت هیچ نقصی ندارد.
علیرضا مهرداد نیز در پایان این نشست ضمن قدردانی از همراهی خانواده شهید قاینی گفت: در طول ۲۵ سال فعالیتی که برای ثبت خاطرات شهدای دفاع مقدس انجام داده‌ام هیچ خانواده‌ای را مشابه خانواده شهید قاینی ندیدم.

او ضمن اشاره به تلاش‌ها و خدمات همسر شهید قاینی به‌طور ویژه از او تقدیر کرد و در پایان از نگارش رمانی درباره حنظله قاینی، پسر شهید قاینی که پس از ۱۳ سال کما از دنیا رفته است، خبر داد.